Hermitage Concert 2014

Jaarlijks bezoeken honderdduizenden mensen de Hermitage in Sint Petersburg en Amsterdam. Op zoek naar de wereldschatten van de kunst en de Russische geschiedenis. Visser & Filippova duiken in de geschiedenis van de Hermitage en gaan op zoek naar muziek en verhalen achter de bijzondere collectie. Luisteren naar de meesterwerken van de Hollandse schilderkunst, melodieën in gedachten bij Rembrandt en Matisse, of een fragment uit de Sabeldans van Chatsjatoerjan.

 

Een schilderachtige multimedia voorstelling

2-Hermitage-2-2012

De Hermitage in Sint Petersburg

2-Hermitage-zalen

De zalen van de Hermitage

2-Peter-de-groote

Tsaar Peter de Grote

2-Catharina-de-grote

Tsarina Catharina de Grote

2013 is het bilaterale jaar tussen Rusland en Nederland. In dit kader bundelen de rijksoverheid en de culturele instellingen en het bedrijfsleven de krachten voor een bijzondere focus op Rusland. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de theatermaker Hans Visser samen met de accordeongigant Irena Filippova de multimedia productie Hermitage Concert geschreven.

Hermitage-theater

Hermitage theater

Een twee uur durende muzikale reis door de Hermitage in Sint Petersburg, eens het persoonlijke bezit van de Tsaren, nu het grootste museum ter wereld.

2-Maritiem-2

 Maritieme schilders

Hans Visser & Irena Filippova duiken in de geschiedenis van de Hermitage en gaan op zoek naar de muziek en verhalen achter de bijzondere collectie.

Bijbelse-afbeeldingen

Bijbelse schilderijen

Episodes van de Russische geschiedenis hebben zich binnen de muren van deze gebouwen afgespeeld. Beroemde Tsaren, keizers en koningen, het geloof, de landschappen, oorlogen en het stadse leven in vorige eeuwen, alles is vastgelegd door schilders.

2-Mythe

 

Mythische schilders

2-Modernisme-1

Moderne schilders

2-Roofkunst

Roofkunst

2-Noordelijke-meesters

Noordelijke meesters

 

Hermitage Concert is beslist geen reproductie van Barok, klassiek of romantische muziek, maar een eigenzinnige impressie van sferen zoals alleen Visser & Filippova dat kunnen. Een indrukwekkende reis in ruimte en tijd langs de wereldschatten en de Russische geschiedenis.

850-Hermitage-Concert-live

Hermitage Live

Pers Hermitage Concert

HC Recensie stadsgehoorzaal Kampen

HC Dagblad van het Noorden

Gooi & Eemlander Filippova

Hermitage Concert in Hanzehof tijdens Hermitage Festival aan de IJssel