Flairck


FLAIRCK, voor het eerst sinds eind jaren zeventig weer op tournee in de oorspronkelijke bezetting met Hans Visser (akoestische basgitaar en gitaar), Judy Schomper (viool), Peter Weekers (fluiten), Erik Visser (gitaren).  
De groep zal bovendien worden uitgebreid  met multi instrumentaliste Annet Visser . 

Vijf podiumbeesten met gezamenlijk ruim een eeuw toneel ervaring kijken voor het eerst sinds de oprichting van Flairck om en laten horen waarom de groep destijds meteen zulke hoge ogen gooide en tot op heden nog steeds wereldwijd actief is. Met een schat aan muzikale achtergrond en een enorm instrumentarium afkomstig uit alle windstreken ter wereld brengen zij de eerste meesterwerken van Flairck opnieuw tot leven: tegelijkertijd bekend en vreemd in het gehoor liggende muziek, geïnspireerd op de oude muziek uit de uithoeken van Europa. Klanken die zich uitstrekken van de mistige heuvels in het Keltische westen tot aan de bandeloosheid van een Oost Europees zigeunerorkest, van liefde aan een rivieroever tot aan het afscheid op een overvol station. Muziek met een verhaal en een geschiedenis, gecomponeerd, geïmproviseerd, gechoreografeerd en geperfectioneerd qua belichting, geluidstechniek en toneelbeeld: de ultieme combinatie van muziek en theater.


Flairck,  de nomaden van de Nederlandse muziek.
Aan het einde van de zeventiger jaren van de vorige eeuw schoot de groep Flairck vanuit het niets als een komeet omhoog. De eerste productie “Variaties op een Dame” bereikte in korte tijd in Nederland nooit eerder geëvenaarde verkoopcijfers en werd bovendien van Zuid-Amerika tot aan Oost-Azie uitgebracht. Flairck was het eerste muziekgezelschap dat de Nederlandse schouwburgen (die tot op dat moment hoofdzakelijk toneelspelers hadden geherbergd) ging bespelen en opende daarmee voorgoed de deuren voor andere muziekgroepen. In 1989 ontving de groep de Gouden Harp, voorafgegaan door diverse platina en gouden platen, Edisons en andere productie onderscheidingen. De afgelopen 25 jaar verzorgde de groep duizenden concerten in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Australië en produceerde zo’n 20 tal albums en muziektheaterproducties.

FOTO’S ; FLAIRCK

terug naar Projecten