Reis om de wereld in 80 minuten

Een sprankelende 80 minuten durende multimedia-reis om de wereld geïnspireerd door het bekende avonturenverhaal van de Franse schrijver Jules Verne “Le tour du monde en quatre-vingt-jours” . Start en eindpunt daarbij is Londen eind 19de eeuw. Vanaf die tijd kwam de fotocamera dichterbij de gewone burger. In juli 1888 kwam de Kodak camera op de markt met de slogan “U drukt op de knop en wij doen de rest”.

“ Dit programma toont veel foto’s uit die tijd. Vaak gemaakt door lokale fotografen. Het geeft een mooie indruk van hoe landen, steden en mensen er uitzagen. In de speurtocht naar deze oorspronkelijke foto’s zijn er ook bijzondere initiatieven boven komen drijven. Zo is in 1904 het hele Russische rijk, in opdracht van Tsaar Nicolai, op prachtige kleurenfoto’s vastgelegd en is dat in 2014 door een amateurfotograaf nog een keer gedaan. Op precies dezelfde plaatsen. Als je die foto’s naast elkaar legt, dan zie je letterlijk wat er in een eeuw is veranderd.” Aldus Hans Visser.

Hans Visser, Irena Filippova, Arthur Bont en Stan Haywood spelen muziek uit de verschillende landen en tijden bij de beelden. Iedere muzikant is gespecialiseerd in bepaalde instrumenten. Blaasinstrumenten, snaarinstrumenten, accordeon, zang en een hele verzameling percussie.

lIJSTgEEL-2500-4-luik-Bandfoto-montage

Verne is vooral bekend als de schrijver die de toekomst voorspelde. Hij beschreef in zijn boeken veel zaken die destijds als fantasie werden beschouwd, maar later in een indrukwekkend aantal gevallen werkelijkheid werden. Hij voorzag een reis naar de maan die iets meer dan 100 jaar later voor het eerst gerealiseerd werd. Zijn gave om deze voorspellingen te doen berustte niet alleen op fantasie. Hij was zeer intelligent, heel goed op de hoogte van de technische ontwikkelingen van zijn tijd, deed degelijk onderzoek en paste wetenschappelijke logica toe.

Visser, Filippova, Bont & Haywood maken de reis om de wereld in 80 minuten. Een muzikaal beeldverhaal met historische foto’s, vrolijke filmbeelden, kleurrijke culturen en prachtige muziek.

LIJST-1024-IDT-band

 

SPEELLIJST

ALLE CONCERTEN TOT ONBEPAALDEDATUMCANCELLED

2016-oerol-website-rand